schijfrem slot aanschaffen

      Comments Off on schijfrem slot aanschaffen

Een scooter heeft een stuurslot, waarom zou je ook een schijfrem slot aanschaffen? Hoe beter jouw scooter is beveiligd, hoe minder de kans dat een scooterdief er met jouw scooter vandoor gaat. Wanneer je een diefstalverzekering wilt afsluiten voor jouw scooter zal er vaak worden gevraagd naar een gekeurd slot met een hoge ART waardering. Daarom is een schijfrem slot aanschaffen een goed idee, voor jezelf en voor de verzekering.

 

Welk soort schijfrem slot aanschaffen?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij aankoop van een schijfremslot:

 

  • Gekeurd slot: ART is een onafhankelijke organisatie die de betrouwbaarheid van sloten test in Nederland. Het is een vrijwillige keuring, niet elk slot heeft een ART rating. De verzekeraar kan dit als voorwaarde stellen, vaak minimaal 3 sterren of hoger. Als jij aan die voorwaarde moet voldoen is het verstandig direct het juiste schijfrem slot aan te schaffen.
  • De maat in millimeter: De pal van het slot heeft een dikte, in de regel is dikker ook beter. Maar niet elke scooter heeft voldoende ruimte voor een dik slot, kijk goed naar de maat die geschikt is voor jouw scooter.
  • Alarmsysteem: Een alarmsysteem voor jouw scooter verhoogt de veiligheid, maar wist je dat je bij een schijfrem slot aanschaffen ook kunt kiezen voor een slot met alarm ingebouwd? Voor slechts enkele tientjes extra kun je de scooter nog beter beveiligen.
  • Reminder Cable: Deze kabel is een visuele herinnering dat jouw scooter op slot staat. Een schijfremslot is klein en onopvallend, je wilt niet wegrijden als het slot nog op de scooter zit.

 

Je kunt een schijfrem slot aanschaffen die perfect aansluit op jouw scooter en past in jouw situatie. Op de productpagina in de webshop kun je alle modellen op je gemak met elkaar vergelijken. De prijzen voor een goed schijfrem slot vallen reuze mee, zeker wanneer je online bestelt. Het is een kleine investering voor die belangrijke beveiliging van jouw scooter.