La Souris

      Comments Off on La Souris

Tijdens jouw zoektocht naar een leuke scooter ben je wellicht al eens het merk La Souris tegengekomen. Die bieden goedkope scooters met de typische retro uitstraling. Je ziet ook andere merken die precies lijken op de La Souris scooter bij andere winkels maar met een andere merknaam. Hoe zit dat eigenlijk? En is een goedkope La Souris scooter net zo goed als een luxe Vespa scooter?

 

Vespa of La Souris?

Vespa is de originele retro scooter, deze Italiaanse lijn retro scooters van Piaggio wordt al sinds 1946 gemaakt. In de loop der jaren is het uiterlijk nostalgisch gebleven, ondertussen is er onder de kap veel gemoderniseerd. De retro scooters zoals La Souris, en ook Grande Retro, IVA, Killerbee en BTC zijn “klonen” uit China met wat verouderde technologie en lagere kwaliteit materialen. Ze zijn niet slecht als je naar de prijs kijkt, maar de kwaliteit is minder dan de echte Vespa scooters.

 

Budget kopen of luxe leasen?

Als je veel rijdt en lang wilt genieten van jouw nieuwe scooter kun je beter iets meer uitgeven aan een Vespa scooter dan aan een budget merk als La Souris. Op termijn zul je sneller onderhoud moeten plegen aan budget scooters, zeker als je veel kilometers maakt. Je kunt dan beter een echte Vespa scooter leasen, dan hoef je niet direct het volledige bedrag te betalen, je kunt wel direct rijden op een hoogwaardige scooter die echt jouw eigendom is. Vergelijk zelf de mogelijkheden en laat je vooraf goed informeren.

 

Alternatief voor budget scooters

Als je iets meer kwaliteit wilt dan La Souris en de andere budget merken kun je een Sym scooter overwegen. Die zijn wat duurder maar bieden ook meer kwaliteit. Wil je het Italiaans houden kun je ook eens kijken naar een Piaggio, uit dezelfde fabriek als Vespa maar dan wat minder luxe en een stuk goedkoper. Je ziet het, er is keuze genoeg, ook voor jouw budget!