Sorrentolettings
Image default
Recreation / Travel

Is een Allianz verzekering de beste reisverzekering?

Je gaat op vakantie en je wilt de beste reisverzekering afsluiten. Dat is een goed besluit, want je wilt niet voor onvoorziene kosten komen te staan. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Voor je het weet ski je net even verkeerd en breek je een been: de gipsvlucht wordt gelukkig gedekt door de reisverzekering. Of je zit op een terrasje in Rome en als je even niet oplet ligt je dure zonnebril ineens niet meer op de rand van je tafeltje: ook diefstal wordt gedekt binnen de juiste reisverzekering.

 

Dek je in met de goede dekking

Er zijn enorm veel verschillende aanbieders van reisverzekeringen. Daarnaast zijn er nog meer vormen van die verzekering. De twee voornaamste vormen zijn de doorlopende en de kortlopende reisverzekeringen. De naam geeft eigenlijk al aan waar ze voor dienen, maar voor de duidelijkheid geven we toch even het verschil aan. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van je vakantie of reis. Je betaalt hiervoor één keer premie. De doorlopende variant is net als een normale verzekering: na het afsluiten betaal je een maandelijkse premie en ben je gedekt volgens de polis. Deze premie is lager dan voor een kortlopende verzekering, maar je betaalt deze wel iedere maand.

 

En waarom een verzekering van Allianz?

Het Duitse Allianz, dat voluit Allianz Global Assistance heet wanneer het om reisverzekeringen gaat, is de grootste reisverzekeringmaatschappij die je zult tegenkomen. De cijfers liegen er niet om: 13.000 medewerkers die 58 talen spreken, vestigingen in 34 landen, 53 miljoen telefoontjes per jaar en 22 miljoen dossiers per jaar. Wij weten ook dat grootte geen garantie voor kwaliteit is, maar als ze een dergelijk klantenbestand hebben wil dat toch iets zeggen. Het zou mooi zijn als er een manier was om de ervaringen van deze klanten van Allianz te lezen.

 

Lees de ervaringen van klanten van Allianz

Wat een geluk! Je kunt op allerlei sites beoordelingen en reviews vinden van bijvoorbeeld de verzekering van Allianz. We verwijzen je in dit geval graag door naar deze site. Hier zie je hoe Allianz wordt beoordeeld door de klanten en gebruikers. We kunnen alvast verklappen dat de scores hoog zijn. Dit betekent niet dat je beslist voor een verzekering van Allianz hoeft te kiezen. Ook de andere aanbieders en concurrenten worden beoordeeld door mensen die daar hun verzekering hebben afgesloten. Je kunt met behulp van onze informatie, de polisvoorwaarden van de aanbieders, en de reviews van anderen, kiezen voor de verzekering voor jouw situatie en vakantie.