3 Dingen om op te letten bij het kopen van een powerkite

      Comments Off on 3 Dingen om op te letten bij het kopen van een powerkite

Wil je een nieuwe powerkite aanschaffen? Of ga je misschien voor de eerste keer er eentje kopen. Hoe dan ook, het is belangrijk om de volgende punten in de gaten te houden. Ga je een powerkite kopen, let dan op deze 3 punten en je weet dat je goed zit.

1. Maat van de kite

Veel nieuwe kiters weten nooit zo goed welke maat ze moeten hebben. Veel vliegers komen er namelijk in zowel grote als kleine uitvoeringen. Kijk hierbij vooral naar je gewicht en waar de kite voor gemaakt is. Hoe groter de kite, hoe meer trekkracht deze kan opleveren. Ben je bijvoorbeeld 100 kilo, dan is een kite van 5 vierkante meter een goed model. Natuurlijk is het wel zo dat een kite met een groter oppervlak meer wind nodig heeft. Een kleinere vlieger is daarom vaker geschikt als je gewoon wat plezier op het strand wil hebben.

2. Let op het merk 

Je kunt ook naar het merk van de kite kijken. Zo zijn sommige merken erg bekend vanwege hun goede kwaliteit. Je weet dan vaak dat je goed zit bij een aankoop plus dat er veel onderdelen voor te krijgen zijn mocht je een keer iets kwijtraken. 

3. Waar ga je de kite voor gebruiken

Misschien nog wel het belangrijkste punt is om in te schatten waar je de powerkite voor gaat gebruiken. De meeste kiters zullen de kite simpelweg gebruiken om mee te gana kiten op het strand, maar je zou ook kite kunnen kopen die specifiek is gemaakt om mee te gaan kite buggyen of kitesurfen.